Opvoeren van je fatbike

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 23:05

Hoe voer jij je fatbike op? Hier leg ik jou alles uit over het opvoeren van een fatbike.  Jullie kunnen elkaar ook helpen in de comments onderaan deze pagina.

Je ziet ze tegenwoordig overal door de stad scheuren. Van die fatbikes die veel te snel gaan. Maar mag dat eigenlijk wel? Lees deze blog om achter dat antwoord te komen. Hier gaan we het hebben over verschillende manieren van opvoeren.

Om je fatbike op te voeren hoef je maar een paar kleine aanpassingen te doen. Meestal kan het zelfs via de software en hoef je voor de rest niks te doen. In wat lastigere gevallen of je als je nog harder wilt kan je de motor vervangen voor een met meer vermogen, of een controller erin zetten die meer vermogen geeft aan de motor.

De controller is een van de belangrijkste dingen van de fiets. Dit kastje is het fundament van de technische kant van jouw fiets. De batterij is erop aangesloten, de motor, je display en misschien nog wel veel meer. Dit kastje bied een bepaald vermogen aan de motor. Als je dat vermogen opvoert dan gaat je motor sneller. 

LET OP: Als de snelheid van je fiets wordt opgevoerd dan kan dat fataal zijn voor de motor of je controller gaat stuk. Vaak raden we aan om een krachtigere motor erin te zetten en een controller. Ook gaat je batterij een stuk sneller leeg dus raden we aan om een grotere batterij in je fiets te doen met meer voltage of meer cellen.

Waar je ook op moet letten is fabrieksgarantie. Als jij je fatbike opvoert dan gaan je onderdelen sneller stuk of je remmen slijten bijvoorbeeld sneller. Vaak geven bedrijven dan geen garantie meer omdat jij de fiets hebt opgevoerd.

Reactie plaatsen

Reacties

kas
2 jaar geleden

ik heb een super73 zx moon rock en mijn fiets gaat nu ongeveer 45km/u. Misschien klinkt het heel stom maar ik wil stiekem iets sneller weet iemand wat ik kan doen?

peter
een jaar geleden

heb een Don Souris Capo Premium
en ik zou hem graag graag wat sneller laten lopen
weet iemand oe je dat kunt doen of laten doen

Albert
een jaar geleden

32 km is echt het beste jongens, als je 45 gaat en er zit toevallig motor politie achter je, wat je niet altijd doorhebt ben je je fiets kwijt. Met z`n tweeën sta je ook niet gelijk stil met de dunne schijfremmen. Ik zweer bij 32km veilige snelheid en gaat nog steeds hard genoeg.

maik
een jaar geleden

ik heb een knaap ams black edition die niet harder wilt dan 28 km per uur . ook al zet ik de snelheid op 50 of 40 km per uur . iemand enig idee hoe ik hem wat sneller kan laten lopen / rijden . ?