Wat is een fatbike?

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 20:31

Tegenwoordig zie je steeds meer de fatbikes rijden in Nederland. Maar waarom zijn deze fietsen zo gewild? Lees er alles over in de blog "Wat is een fatbike?"

Je ziet ze steeds vaker op de fietspaden in Nederland. Het is een fiets met hele dikke banden. Misschien ken je deze fietsen al, maar voor veel mensen is dit nieuw. Maar wat zijn nou de voordelen van zo'n fiets?

De fatbike is echt top voor alle condities. Je kan er mee rijden door de stad, crossen door het bos en je kan er zelfs mee door de sneeuw rijden. Oorspronkelijk komen Fatbikes uit Alaska, ze zijn ontworpen om door de sneeuw te rijden. Dat komt allemaal door de dikke banden, hierdoor heb je veel grip. Door het lichte frame dat vaak van aluminium is gemaakt ben je licht en wendbaar. 

Al deze factoren maken de fatbike een zeer geschikte fiets om van A naar B te komen, maar ook om fun mee te hebben door het bos, strand en de sneeuw.

Op onze site verkopen wij fatbikes van het merk Roover en verkopen wij fatbike onderdelen voor bijna alle fatbike merken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

daan
2 jaar geleden

dit is de veste hype ooit! Heb zelf ook mijn scooter verkocht en de ROOVER X gekocht. Bespaar nu zoveel kosten en lekker zonder helm.

kas
2 jaar geleden

inderdaad, heb zelf een mate en vind het heerlijk om te fietsen en het is beter voor het milieu . Weg met die stink brommer!